Srbić o srebru: Rekao sam mu svaka čast, ali ja sam trebao osvojiti

30.12.2020.

08:35

Autor: K.L./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

default error photo
Hrvatski gimnastičar Tin Srbić i predsjednik Hrvatskog gimnastičarskog saveza Mario Možnik gostovali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
Hrvatski gimnastičar Tin Srbić i predsjednik Hrvatskog gimnastičarskog saveza Mario Možnik gostovali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska povodom nedavnih uspjeha na Europskom prvenstvu u turskom Mersinu.

Za početak Možnik je izrazio sućut u ime Hrvatskog gimnastičarskog saveza obitelji žrtava potresa koji je pogodio Hrvatsku.

- U trenutku potresa nalazio sam se u dvorani Hrvatskog sokola, 140 godina staroj dvorani u Zagrebu, dosta se treslo, ali srećom, nije bilo većih oštećenja, nije bilo ozlijeđenih, rekao je Možnik.

Tin Srbić bio je u dvorani SC Lučko u Zagrebu.

- Bilo je, dosta smo se prepali, to je novija zgrada, svi smo bili svjesni da se neće srušiti, ali u tom trenu kad se počne tresti...Istrčali smo van, meni je bio na pameti naša dvorana Sokola koja je stara 150 godina, toga sam se najviše bojao, jer sam se znao da je tamo bilo ljudi, i Mario je bio tamo. Odmah sam zvao mamu, nisam dobio nikoga desetak minuta, ali s njima sam bio siguran, rekao je Srbić.  

Možnik je zatim prokomentirao nedavni uspjeh hrvatskih gimnastičara.

- Nesretna godina, ali za gimnastiku bila je uspješna. Na Euru prije dva tjedna u Turskoj osvojili smo četiri srebrne medalje, nikad toliko medalja nismo osvojili, bio je to povijesni uspjeh. Tri medalje u seniorskoj kategoriji te jednu u juniorskoj konkurenciji, nevjerojatan uspjeh.

Branitelj srebra na preči Tin Srbić osvojio srebrnu medalju u toj disciplini s ocjenom 14.600, dok je zlato pripalo Litvancu Robert Tvorogalu (14.800).

- Potrudit ću se da ne kažem nešto krivo. Mi smo razgovarali nakon nastupa, napravio je nevjerojatnu izvedbu, rekao mi je da nikad nije to uspio. Rekao sam mu svaka čast što me napao s takvom vježbom, ali još uvijek mislim, i svi koji se razumijemo u to, po nekim pravilima ja sam trebao osvojiti, ali ja sam mu prvi čestitao i svaka mu čast, rekao je Srbić.

- Nažalost, generalno je mišljenje da je Tin trebao uzeti zlato, ali ne treba žaliti s tim, to je takav sport, ne mjeri se egzaktno, imamo suce. Tin je već slično doživio u karijeri pa se zna nositi s tim, dodao je Možnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!