Hoće li staza na Sljemenu izdržati Snježnu kraljicu?

03.01.2023.

12:20

Autor: A.M./HRT

Pripreme za žensku slalomsku utrku Snow Queen Trophy 2023.

Pripreme za žensku slalomsku utrku Snow Queen Trophy 2023.

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Obavljaju se završne pripreme za održavanje Snježne kraljice. Najbolje slalomašice već bi se sutra trebale spustiti niz stazu na Sljemenu, no umjesto zimskih uvjeta, u glavnom gradu Hrvatske prevladavaju izrazito visoke temperature.

U kakvom je stanju staza i hoće li izdržati utrku?


- Prema riječima voditelja natjecanja Renea Fleissa, koji je zadužen za stazu i cijelo natjecanje, staza je spremna i sve bi trebalo biti u redu. U tijeku su završne pripreme za sutrašnji dan, postavljaju se zaštitne ograde. Što se samog snijega tiče još je ostalo spojiti žičaru. Start je u dogovoru s FIS-om malo spušten, sad se nalazi na vrhu filtera. Staza se zasada uspjela održati jako dobro i vjerujemo da će tako biti u u naredna dva dana. Nakon dvije pandemijske godine nadamo se da će nam se sutra i prekosutra opet, kao u najboljim godinama Snježne kraljice, pridružiti nekoliko tisuća ljudi, rekla je voditeljica medijske službe Snježne kraljice Kristina Laco.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!