VIDEO: Zubčić i Vidović odlični u prvoj vožnji

12.12.2021.

08:57

Autor: K.L./HRT

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: Christian Hartmann / REUTERS

Nakon završene prve vožnje zbog pogreške je tijekom nastupa naknadno diskvalificiran francuski skijaš Victor Muffat-Jeandet.

Dvojica su Hrvata izborila drugu vožnju koja je na rasporedu u 13 sati. Utrku možete pratiti na našem Drugom programu i portalu.


To znači da su se hrvatski skijaši, Filip Zubčić i Matej Vidović, za jednu poziciju pomaknuli uoči nastavka borbe u francuskom zimovalištu.

Zubčić je tako prvu vožnju završio na šestom mjestu (81 stotinka slabije vrijeme od najboljeg), dok je Matej Vidović 15. sa zaostatkom od 1.49 sekunde. Podsjetimo kako se Samuel Kolega, pak, nije uspio ugurati među trideset najboljih i tako osigurati drugi 'lauf'.

Najbolji je Francuz Clement Noel, ispred Talijana Vinatzera i Norvežanina Foss-Solevaaga.

Prva vožnja Filipa Zubčića:

video thumb

Prva vožnja Mateja Vidovića:

video thumb

Prva vožnja Samuela Kolege:

video thumb

U ovoj kalendarskoj godini na rasporedu je još samo jedan slalom za skijaše, 22. prosinca u talijanskoj Madonni di Campiglio, da bi 2022. počela slalomom na sljemenskom Crvenom spustu koji je na rasporedu 5. siječnja. Dan prije, 4. siječnja, za bodove u Svjetskom kupu i krunu Snježne kraljice borit će se skijašice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!