10:33 / 15.02.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT

Pandemija poremetila planove, Marinić i Korpes u UAE-u na pripremama za Tokio

Matija Marinić

Matija Marinić

Foto: Hrvatski kajakaški savez / -

Hrvatski predstavnici Matija Marinić i Ren Korpes nalaze se na pripremama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Od sredine siječnja do kraja veljače Matija Marinić i Ren Korpes pripremaju se za Olimpijske igre koje će se u srpnju održati u Tokiju.

Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, Igre u Tokiju već je izborio, a Korpes će olimpijsku vizu u kajaku pokušati izboriti na Europskom prvenstvu u slalomu na divljim vodama koje je na rasporedu u svibnju u Italiji, priopćio je Hrvatski kajakaški savez.

- Pandemija novog koronavirusa poremetila nam je planove za prošlu i ovu godinu. Sada smo trebali biti u Australiji, no zbog epidemioloških razloga odlučili smo dio pripremnog perioda provesti ovdje. Naime, nakon dolaska u Australiju dva bismo tjedna trebali provesti zatvoreni u karanteni, a u Dubaiju smo imali karantenu od deset dana, ali koju smo mogli provesti aktivno, pa su Marinić i Korpes svakodnevno veslali po moru. Uz nas su ovdje slalomaši iz Rusije, Italije, Slovačke i Slovenije. Među Slovencima je i Beni Savšek, jedan od najboljih kanuista svijeta. Drago mi je vidjeti da su na stazi razlike između Marinića i njega u nijansama. Pred nama je tako rad na sitnim detaljima. Veliku nam nadu daju činjenice da je Korpes konstantno u treningu te da se Marinić vratio u formu nakon prošlogodišnje operacije koljena, rekao je trener Stjepan Perestegi.

- Treniramo na odličnoj stazi na koju dolazimo s opremom u ruci, i na tome smo zahvalni. Sretan sam i što mi koljeno dobro izdržava naporne treninge, pa se nadam da ću se iz Tokija vratiti s odličjem. Kako će izgledati naredni mjeseci, još ne znamo sa stopostotnom sigurnošću. U idućih pola godine imat ćemo tri ciklusa treninga te treninge na olimpijskoj stazi u Tokiju, rekao je Matija Marinić.

Dodao je kako im polako pristižu informacije vezane uz nastup na Olimpijskim igrama. Cijepljenje sportaša protiv novog koronavirusa bit će obavezno, a sportaši će u Olimpijsko selo moći ući svega pet dana prije početka Igara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!