Popović: U prednosti sam na Sljemenu, rezultat neće izostati

27.12.2022.

20:02

Autor: Bruno Kovačević/Dnevnik/HRT/I.L.

Leona Popović

Leona Popović

Foto: Dnevnik / HRT

Bliži nam se još jedno izdanje Snježne kraljice na kojem će nastupiti Zrinka Ljutić i Leona Popović.

Dvadesetpetogodišnja Riječanka Leona Popović, trenutačno najbolje plasirana hrvatska skijašica u dobroj je formi. Od četiri ovosezonska slaloma, u tri je bila među najboljih 10. S mnogo optimizma dočekuje i nastupe na Sljemenu 4. i 5. siječnja.


- Sezona je počela super, tri Top 10 rezultata. Možda slabija zadnja utrka na kojoj se nisam baš uspjela 'naći' sa stazom i postavkama. Super rezultati do sada. Sezona je krenula u smjeru u kojem smo planirali. Nadograditi prošlu sezonu i pokušati ostvariti što bolje rezultate, a to smo i pokazali. 


Što još nedostaje za vrh?


- Možda malo više opuštenosti na stazi na utrci. Možda i neke taktičke stvari koje bih mogla i na ogledu vidjeti, a ne vidim ih tada već poslije. To su sve stvarno sitnice, koje vode do vrha. Kod mene je izraženo da idem korak po korak. Volim vidjeti svoj napredak i zadovoljna sam s tim. Pokazala sam da sam u ovoj sezoni u boljoj formi, želim na tome nastaviti, a možda i napasti koje postolje. 


Očekivanja od nastupa na domaćoj stazi?


- Imam dosta prednosti na Sljemenu, ima dosta ravnih dijelova koji mi odgovaraju. Nadam se to iskoristiti. Sigurno će biti dobra atmosfera, domaća utrka. Podrška obitelji, prijatelja, koji će doći, uvijek puno znači. Nadam se najboljem svojem skijanju, pokazati što mogu i sigurna sam da rezultat onda neće izostati. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!