Zrinka Ljutić i Leona Popović u izvrsnoj formi: Veselimo se domaćoj utrci!

26.12.2022.

21:02

Autor: Dnevnik/HRT/I.L.

Leona Popović

Leona Popović

Foto: Dnevnik / HRT

Slalomske utrke na Sljemenu dobile su zeleno svjetlo. Unatoč visokim temperaturama, inspekcija Međunarodne skijaške federacije odobrila je održavanje Snježne kraljice. Zahvaljujući dobroj pripremi, na Crvenom spustu napravljene su dovoljne količine snijega uoči dolaska najboljih skijašica 4. i 5. siječnja.

Crveni spust spreman je za održavanje utrka Svjetskoga skijaškog kupa. Potvrda je stigla od Markusa Mayra, direktora zaduženog za tehničke discipline za žene u FIS-ovu Svjetskom kupu. On je proteklih dana boravio u Zagrebu, provjerio uvjete na Sljemenu i potvrdio da su na stazi dovoljne količine snijega. 


Dva dana zaredom natjecat će se najbolje svjetske slalomašice, među kojima i hrvatske predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović. One ove godine u Svjetskom kupu nižu sjajne rezultate. Idućih će dana naše reprezentativke trenirati na Sljemenu te isprobati stazu prije utrka. 

Nakon dviju pandemijskih godina u kojima su se utrke Snježne kraljice održale uz stroga ograničenja i epidemiološke mjere, ovo izdanje vraća se u svom punom sjaju uz podršku navijača na tribinama koji su sljemenske utrke učinili prepoznatljivima u Svjetskom skijaškom kupu.

- Zrinka i ja smo u izvrsnoj slalomskoj formi. Svaku utrku je jedna bila među deset. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Veselimo se domaćoj utrci, rekla je Leona Popović.

- Mislim da su rezultati naših djevojaka najbolji poziv za gledatelje da dođu Sljeme, dodao je Vedran Pavlek, predsjednik Organizacijskog odbora Snježne kraljice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!