Pogledajte kako je Noel ostao bez pobjede na posljednjim vratima!

22.12.2021.

22:00

Autor: A.M./HRT

Clement Noel

Clement Noel

Foto: HTV / HRT

Francuz Clement Noel imao je u drugom slalomu sezone "u džepu" 10. pobjedu karijere u Svjetskom skijaškom kupu, no sve je palo u vodu doslovno na zadnjim vratima!

Noel je prvu vožnju okončao s vremenom 47.53 i s 59 stotinki prednosti pred Norvežaninom Sebastianom Foss-Solevaagom, a onda je kao posljednji starter moćno krenuo i u drugi lauf. Odradio je veliku većinu posla i prešao ciljnu liniju s čak sekundom i jednom stotinkom prednosti, no promašio je posljednja vrata prije cilja!


Rasplet je bio doista nevjerojatan, francuski skijaš imao je i najbolje vrijeme druge vožnje sve do zadnjih vrata, prije kojih je bio izbačen iz ravnoteže, pao je i promašio ih, nakon čega je na boku uklizao u cilj! 


Do pobjede je tako stigao Sebastian Foss-Solevaag, koji je prije 10 mjeseci u Cortini d'Ampezzo osvojio naslov svjetskog prvaka, a sada je na talijanskom snijegu došao i do svoje prve pobjede u ovoj sezoni Svjetskog kupa.

Nakon Noelovog "uklizavanja" u cilj kratko vrijeme trajala je konfuzija i neizvjesnost, i FIS je na nekoliko 10-aka sekundi njegovo ime držao na pobjedničkoj poziciji na stranici sa službenim rezultatima, no uskoro je postalo jasno da nije pravilno odvezao stazu, diskvalificiran je i Foss-Solevaag je upisao drugu pobjedu karijere.


Pogledajte dramu u samoj završnici u Madonni di Campiglio!

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!