Počinje drugo izdanje WRC Croatia Rallyja!

21.04.2022.

10:57

Autor: A.M./HRT

Detalj s prošlogodišnjeg Croatia Rallyja

Detalj s prošlogodišnjeg Croatia Rallyja

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Danas počinje drugo izdanje WRC Croatia Rallyja, koji će se voziti do nedjelje u pet hrvatskih županija, imat će 20 brzinskih ispita ukupne dužine 291,84 km, a ukupna trasa relija s veznim sektorima iznosi 1642,18 kilometara.

Najveća zvijezda je Finac Kalle Rovanpera, trenutačno vodeći u poretku relijaša, a među 66 prijavljenih je i osam hrvatskih posada.


Ceremonijalni start je u 18.30 kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a prijenos je na Drugom programu od 19 sati.

Prvog natjecateljskog dana na programu je ukupno osam brzinskih ispita, po četiri koja će natjecatelji prolaziti po dvaput, jednom u jutarnjem te drugi put u poslijepodnevnom dijelu natjecanja. Vozači će prolaziti cestama po Samoborskom gorju, Žumberku i okolicom Karlovca, zapadno i jugozapadno od Zagreba. Mali Lipovec Grdanjci je prvi brzinski ispit sa startom u 8.33 sati, dok se 20,77 km dugačak ispit Stojdraga Gornja Vas sastoji od mnoštva zavoja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!