18:56 / 15.06.2021.

Autor: I.L./Hina

Plenković primio svjetsku prvakinju Barbaru Matić

Barbara Matić na primanju kod predsjednika Vlade RH

Barbara Matić na primanju kod predsjednika Vlade RH

Foto: - / Vlada.gov.hr

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima svjetsku prvakinju u judu Barbaru Matić, priopćeno je iz Ureda premijera.

Na sastanku su sudjelovali i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak, glavni tajnik saveza Hrvoje Lindi te izbornik ženske reprezentacije Vladimir Preradović.

Predsjednik Vlade Plenković čestitao je Barbari Matić na zlatnoj medalji koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, istaknuvši da se radi o iznimnom postignuću za Barbaru osobno, kao i za hrvatski judo te promociju Hrvatske u svijetu.

Poželio joj je puno uspjeha na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju.

Bilo je riječi i o potpori Vlade hrvatskom sportu općenito te daljnjim ulaganjima u sportsku infrastrukturu koja je važna za unaprjeđenja uvjeta za bavljenje judom u Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade čestitao je i Sandi Čorak na imenovanju na mjesto direktorice za edukaciju Međunarodne judo federacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!