14:53 / 14.06.2021.

Autor: Studio 4/B.A./HRT

Barbara Matić, svjetska prvakinja u judu: "Malo ljudi vjerovalo je u mene"

Barbara Matić

Barbara Matić

Foto: Studio 4 / HRT

Nekako u sjeni otvaranja Europskog prvenstva u nogometu i u iščekivanju nastupa Vatrenih ostao je sjajan rezultat Barbare Matić, koja je krajem prošlog tjedna postala svjetska prvakinja u judu na prvenstvu održanom u Mađarskoj.

- To je nešto za što cijeli život trenirate, dočekali smo i to svjetsko zlato, općenito prvu uopće svjetsku medalju za hrvatski judo. Naravno, put nije bio lagan, ali uspjeli smo, rekla je Matić danas u HTV-ovoj emisiji Studio 4.


U finalu je pobijedila Japanku Yoko Ono, koja ima pet Grand Slamova i dvaput je bila najbolja u Aziji.


- Mislim da je malo ljudi, moji najbliži i Hrvati, vjerovalo u mene, a da se pitalo ostatak svijeta, mislim da je favorit bila Yoko Ono, rekla je Matić.


- Ja se nikad ne predajem, idemo do kraja pa što bude, poručila je između ostalog.


Matić je magistar elektrotehnike, prošle godine je diplomirala na FESB-u u Splitu. Dolazi iz prave sportske obitelj - njezina mlađa sestra Brigita bila je juniorska svjetska prvakinja. Još uvijek trenira u atomskom skloništu.


- Prvo nam je poplavilo, pa smo dobili drugo, malo veće, ali nam je i dalje premaleno, kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!