Perković: Kad se ide u borbu za zlato, moraš biti oštar kao nož

18.08.2022.

23:22

Autor: I.L./HRT

Sandra Perković

Sandra Perković

Foto: HTV / HRT

- Ne razmišljam još o prestanku. Uživam u trenutku, rekla je Sandra Perković koja je nezaustavljiva na europskim prvenstvima od Barcelone 2010. kada je kao 20-godišnjakinja osvojila prvo od šest europskih zlata zaredom.

Nakon povratka s još jednim naslovom objasnila je kako je proteklo finale na Europskom prvenstvu u Münchenu. 


- Biti tamo na Olimpijskom stadionu u Münchenu i u zagrijavanju baciti jednu određenu daljinu koja me emotivno ispunila i nakon 20 godina stajati s tom daljinom u ruci i ponovno biti u borbi znala sam da mi nitko ne može uzeti to zlato. Sretna sam da sam opet tu, zdrava, da sam nedostižna.


Najbolja hrvatska atletičarka u dramatičnom je finalu za osam centimetara nadmašila domaću predstavnicu Kristinu Pudenz.


- Šalili smo se sad u avionu. Zadnje Europsko prvenstvo je bilo u Berlinu, u Njemačkoj. Glavne konkurentice bile su također Njemice, tako su bile i ovdje. I u Berlinu su Njemice vodile do pete serije i onda sam ja u petoj seriji preuzela vodstvo i nisu me više mogle skinuti s trona. To se isto dogodilo sad u Münchenu. Edis je došao do zaključka da ja zbog atmosfere na stadionu dopustim da Njemice vode do pete serije, da se atmosfera zahukta, i onda preuzmem vodstvo. Moja je mala greška moje emocije. Nakon zagrijavanja sam sjela i počela razmišljati: "Ti si i dalje tu" pa sam se sjetila pokojnog trenera Ivančića, sjetila sam se Barcelone, malo su mi zasuzile oči... Kad se ide u borbu za zlato, moraš biti oštar kao nož. To mi se dogodilo u četvrtoj seriji kad sam zabila disk u mrežu. Tada sam se vratila, vratila sam taj inat, bijes i uslijedio je taj peti hitac koji je bio dovoljan za zlato.

Perković želi u pobjedničkom ritmu zaključiti sezonu: - Sad razmišljam o finalu Dijamante lige u Zürichu. Zrela sam zdrava i spremna da ponovno budem dijamantna kraljica. Imam šest trofeja, idem uloviti taj sedmi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!