[VIDEO] Perković do svoje 13. medalje s velikih natjecanja

17.08.2022.

19:15

Autor: HRT

Sandra Perković

Sandra Perković

Foto: HRT / HTV

Nakon što je jučer Sandra Perković ostvarila nezapamćen uspjeh u povijesti atletike, te osvojila šesto uzastopno zlato na europskim prvenstvima, danas joj je uručena ukupno 13. medalja s velikih natjecanja. 

Na svečanom proglašenju pobjednika, Sandra je po šesti put u nizu bila na pobjedničkom postolju na najvišoj stepenici. Uz intoniranje hrvatske himne Sandra je u dobrom raspoloženju pozdravila okupljene u gledalištu, a bilo je tu i hrvatskih zastava.


Na postolju su uz Sandru bile i dvije Njemice, Kristin Pudenz te Claudine Vita.

Sandra je do zlata došla u dramatičnom finalu, preuzevši vodstvo tek u petoj seriji, ali to nije kraj za ovu godinu. Perković najavljuje nove izazove, ali ističe i uspjehe hrvatske atletike na ovom prvenstvu:


- Ostalo je još finale Dijamantne lige da pokažem da je bacanje diska još uvijek u meni i da je ono što se dogodilo prošle godine samo slučajnost i da život ide dalje i da usponi i padovi čine sportaša i da Hrvatska ovdje ima dva zlata i srebro, a da još nije kraj- presretna sam!


Nijedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini, a Perković je sada svoj niz produžila na šest. Počela je još 2010. kao 20-godišnjakinja u Barceloni, slijedila su zlata 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zürichu, 2016. u Amsterdamu te 2018. u Berlinu, dok je zbog pandemije koronavirusa za šesti naslov morala čekati četiri godine.


Podsjetimo, Hrvatskoj je ovo već treće odličje na EP-u u Münchenu, nakon fenomenalnog prvog dana kada je Filip Mihaljević osvojio zlato u bacanju kugle, a Matea Parlov Koštro srebro u maratonu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!