16:34 / 29.04.2020.

Autor: Luka Petrinec/Dnevnik/HRT

Perković: Hanžek će nam ove godine biti Svjetsko prvenstvo

-

-

Foto: - / -

Sandra Perković s nestrpljenjem je iščekivala ponovno iskušati svoj siloviti hitac.
Nakon više od mjesec dana treninga na balkonu, nasmijana Sandra Perković vratila se normalnom, pravom treningu u svojoj bazi na zagrebačkoj Mladosti. Utege i medicinke zamijenio je disk koji je napokon poletio iz ruke sportašice koja se okitila olimpijskim, svjetskim i europskim zlatom.

Velikih atletskih natjecanja ove godine neće biti. Odgođene su Olimpijske igre u Tokiju, a  Europsko prvenstvo u Parizu je otkazano. Kakva će biti sezona, još nije poznato.

- Jako sam sretna što sam se vratila na atletski stadion. Ipak sam ja samo sportašica, najviše što volim raditi je upravo bacati disk. Nastavit ćemo tu gdje smo stali. Opet ćemo se malo vratiti u nazad, to jest nećemo forsirati treninge daljine kako bi sljedeće godine bili odmorni i spremni da pokažemo zaista što znamo i kako umijemo i da obranimo boje Lijepe naše.

Umjesto na natjecanjima i u bacačkom krugu, Sandra je posljednje vrijeme provela u karanteni posvetivši se kućanskim poslovima.

- Pa svašta se radilo. Od čišćenja kuće, vrtlarenja, od krečenja kuće do pripremanja raznih specijaliteta. Mislim da nisam ništa drugačija u odnosu na sve druge koji su bili kući. Treniralo se je, ali su se termini treninga prilagođavali, ipak nismo mogli ići na stadion. Provela sam to vrijeme doma, jako sam sretna i zbog toga jer sam u ovo vrijeme većinom na natjecanjima ili na pripremama. Sad sam bila doma i uživala sam u ljepotama svoga doma.

Pred najboljom hrvatskom sportašicom razdoblje je brušenja i povratka u formu. Jedina je nepoznanica kada će je moći provjeriti na nekom natjecanju.

- Sad je malo problem, ali ja ću nastaviti trenirati dalje jer uvijek sam pozitivna. Nadam se da će sve biti u redu. Možda nas puste početkom srpnja, početkom lipnja sumnjam, ali srpnja moguće nekakvo natjecanje. Ako ništa nadam se da će se naš Hanžek održati pa će nam to ove godine biti Svjetsko prvenstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!