Parlov Koštro: Htjela sam obraniti četvrto mjesto, a potajno se nadala medalji

16.08.2022.

17:01

Autor: I.L./HRT

Matea Parlov Koštro vratila se iz Münchena nakon osvojene srebrene medalje u maratonu

Matea Parlov Koštro vratila se iz Münchena nakon osvojene srebrene medalje u maratonu

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

- Zapravo sam htjela obraniti četvrto mjesto, rekla je Matea Parlov Koštro koja se u Hrvatsku vratila s naslovom viceprvakinje Europe u maratonu.

Na Europskom prvenstvu u Münchenu osvojila je srebrnu medalju, ukupno 11. medalju za hrvatsku atletiku na europskim prvenstvima, prvu u maratonu.


Ciljem je prošla samo šest sekundi iza pobjednice Aleksandre Lisowske s vremenom dva sata, 28 minuta i 42 sekunde.


- Moram priznati da mi je malo žao što se nisam priključila Poljakinji kad se malo izdvojila jer ne znam kako bi to završilo na kraju, ali naravno da sam jako sretna i s drugim mjestom. Mislim da je to ne samo uspjeh za mene nego i za Hrvatsku i za dugoprugaško trčanje, istaknula je Parlov Koštro.

- Maraton je disciplina koja je jako zahtjevna i na tom putu od 42 kilometra stvarno ne znate što će se sve dogoditi pogotovo jer uvjeti nisu bili baš dobri. Cure su stvarno jako dobre. Došla je sama krema europskog trčanja u maratonu, cure su stvarno bile spremne, ali naravno da sam se potajno nadala da ću nekako doći do te medalje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!