08:50 / 27.04.2020.

Autor: I.L./HRT/Hina

Od danas vrhunski sportaši ponovno na treninzima

Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Od danas oko 3000 vrhunskih sportaša i sportašica u Hrvatskoj vraća se treninzima.
Od danas oko 3000 vrhunskih sportaša i sportašica u Hrvatskoj vraća se treninzima.

Prema detaljnim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite dopušteno je treniranje sportašicama i sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

Apsurd: Na Kantridi smije trenirati samo Sara Kolak, koja je u - Oslu

Ovim mjerama nisu obuhvaćeni sportaši i sportašice koji se nalaze u ostalim kategorijama kao na primjer oni iz treće kategorije koji su u individualnom sportu redom državni prvaci u svojim kategorijama.

Detaljne preporuke o uvjetima za treniranje

- Ako idemo na sljedeći nivo, znači treću kategoriju sportaša, odnosno klubove drugog i nižeg ranga, to je još 20 i više tisuća sportaša. Hajdemo najprije vidjeti što će se događati. Pratiti epidemiološku situaciju, pratiti koliko se sportaši doista pridržavaju mjera koje je izdao Zavod za javno zdravstvo. Već u sljedećim fazama bit će vjerojatno dodatnih odluka ili dopuna odluka o treniranju sportaša drugih kategorija, rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak.

Rukometaši na razmaku, vaterpolisti se presvlače na tribinama


Rukometaše početkom radnog tjedna neće se moći samo vidjeti na ulaznim vratima, a otvaraju se i bazeni.

- Odlične vijesti, od ponedjeljka trebamo početi s treninzima. Da je otvoreni bazen bilo bi puno lakše organizirati, igrači ne mogu dolaziti u opremi iz auta, to bi bilo malo neobično, no presvlačit će se na tribinama, rekao je direktor HAVK Mladosti Milorad Damjanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!