Očajni uvjeti na Mediteranskim igrama: Neugodno smo iznenađeni

24.06.2022.

13:15

Autor: I.Ž.K./HRT/HOS

Hrvatski sportaši uoči odlaska u Alžir na MI

Hrvatski sportaši uoči odlaska u Alžir na MI

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Alžirski Oran od 25. lipnja do 6. srpnja domaćin je XIX. Mediteranskih igara. Nakon što je prva skupina hrvatskih sportaša otputovala na poprište Mediteranskih igara, iz Orana se javio stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Osvrnuo se na katastrofalne uvjete koji su u Alžiru dočekali hrvatske odbojkašice i odbojkaše.

- Rano jutros oko 6 sati stigli smo u Oran u hotel, moram reći da smo neugodno iznenađeni s onim što nas je dočekalo ovdje što od smještaja, prijevoza, do hrane, uvjeta za trening gdje nema ni teretane, a gdje su dvorane do sat i pol udaljene od našeg smještaja, ali zahvaljujući našem Olimpijskom odboru, g. Šegoti i g. Štefecu nekako se snalazimo. Mislim da će biti jako teško izdržati 14 dana ovdje s dvije ekipe. Uvjeti su prije svega jako, jako loši i mislim da se prvenstveno trebamo snaći kako preživjeti ovaj turnir, prenosi Hrvatski odbojkaški savez Žanićeve riječi. 

- Što se tiče očekivanja nakon ove brončane medalje na Zlatnoj europskoj ligi, očekujem da će se muška reprezentacija boriti za medalju na Mediteranskim igrama, kod djevojaka također očekujem minimalno polufinale, a onda je sve moguće. Došli smo ovdje spremni, motivirani, ali prije svega sada trebamo voditi računa o ovim ne sportskim uvjetima, koji su nas zatekli pa dalje što se tiče sporta pokušati napraviti najveći mogući rezultat, a ja se nadam da smo sposobni i da imamo kvalitetu za osvojiti medalju u muškoj i ženskoj konkurenciji, dodao je Žanić.

Hrvatska ženska reprezentacija na Mediteranskim igrama igrat će u skupini A protiv reprezentacije Srbije i Francuske, dok će muška reprezentacija igrati u skupini B protiv Španjolske, Srbije i Tunisa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!