Na Mediteranske igre otputovala prva skupina hrvatskih sportaša

10:41 / 23.06.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/HOO

Odlazak hrvatskih sportaša na MI

Odlazak hrvatskih sportaša na MI

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Sedamdesetak hrvatskih sportaša i sportašica otputovalo je noćas čarterom iz Zagreba u prvoj i najbrojnijoj skupini za alžirski Oran, u kojemu će se od 25. lipnja do 6. srpnja održati XIX. Mediteranske igre. U skupini od oko 120 putnika bili su i članovi crnogorske muške rukometne reprezentacije.

Na ispraćajnom druženju predstavnika devet sportova (badminton, boks, boćanje, gimnastika, hrvanje, karate, odbojka, rukomet i jedrenje) s predstavnicima hrvatskih medija u predvorju Zračne luke "Franjo Tuđman" o izgledima i ambicijama za dobar rezultat govorili su kapetanica ženske odbojkaške reprezentacije Martina Šamadan, kapetan muške vrste Marko Sedlaček, kapetanica ženske rukometne ekipe Stela Posavec, karataške uzdanice Enes Garibović i Ana Lenard te gimnastički olimpijci Tin Srbić i Ana Đerek.

Svi su istaknuli želju za što boljim vlastitim nastupima i za što obilnijom berbom medalja u Oranu.

S bitnom pomlađenim sastavom odbojkašice brane zlato otprije četiri godine i čeka ih teška skupina, ali optimizma ne nedostaje. Slično je i s njihovim muškim kolegama, koji u skupini imaju dva nominalno vrlo jaka suparnika - Srbiju i Španjolsku, no, oni će nastupiti s okosnicom kadra koji je nedavno u Varaždinu osvojio broncu u Zlatnoj ligi.

I od ženske rukometne reprezentacije očekuje se borba za odličja, iako je izbornik Nenad Šoštarić zatvarao kadrovsku križaljku i dan-dva uoči polaska u Oran. Osim Španjolki, među suparnicama ih očekuju i prilične nepoznanice - Alžirke i Tunižanke.

Iz borilačkih sportova trebalo bi nam stići obilje medalja, ali konkurencija iz 25 država koje su smještene na Sredozemlju ili gravitiraju prema njemu, definitivno neće biti bezazlena. Osim Enesa Garibovića i Ane Lenard, potvrdio je to i karataški olimpijac Ivan Kvesić - podatkom da će u Oranu nastupiti sedam od 10 najbolje rangiranih boraca iz njegove kategorije.

Druga skupina hrvatskih sportaša (iz streličarstva, streljaštva, juda, vjerojatno i mačevanja) putuje za Oran 27. lipnja s polaskom iz Ljubljane, a posljednja, treća skupina (atletika, košarka, plivanje i taekwondo) dan kasnije iz Zagreba. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!