"Nije bilo šanse da se pripremi staza u Söldenu"

22.10.2022.

11:42

Autor: Krešimir Gotlin/I.Ž.K./HRT

Otkazan ženski veleslalom u Söldenu

Otkazan ženski veleslalom u Söldenu

Foto: Lisa Leutner / REUTERS

Nakon otkazivanja ženskog veleslaloma u Söldenu, za Hrvatski radio govorio je Matjaž Kranjc, tehnički delegat utrke.

- Utrka je otkazana jer su bili nemogući vremenski uvjeti. Dosta vremena se staza pripremala, ali posljednjih 14 dana temperatura nije pala ispod nule, tako da staza i prije ovog najlošijeg mogućeg vremena koje se desilo preko noći, nije bila sasvim pripremljena, rekao je Kranjc našem novinaru Krešimiru Gotlinu u razgovoru za emisiju Sport i glazba.

- Onda su ove visoke temperature, kiša i snijeg stazu toliko omekšali, da nije bilo nikakve šanse da se staza pripremi za današnju utrku, dodao je Kranjc.

Je li upitan sutrašnji muški veleslalom?

- Upitan je sigurno, ali sada se vrijeme malo popravlja. Ako padnu temperature, u takvoj situaciji staza se može pripremiti. Još nije ništa odlučeno, ako vrijeme dopusti, ima šanse.

Globalno zatopljenje utjecalo je i na ledenjak Rettenbach koji pomalo nestaje.

- Ovdje me nije bilo tri, četiri godine, ali ovog ledenjaka dosta nedostaje, ne može čovjek vjerovati. Tamo gdje smo prije četiri godine u ovo vrijeme normalno skijali, sad je tamo nešto drugo... To je zbilja šokantno, dodao je.

Poslušajte cijeli razgovor!

Tehnički delegat utrke za Hrvatski radio

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!