12:03 / 04.04.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT

Mirela Kardašević postavila dva svjetska rekorda: Ni sama ne vjerujem

Mirela Kardašević

Mirela Kardašević

Foto: Privatni album / -

Na Otvorenom prvenstvu grada Zagreba u ronjenu na dah, Mirela Kardašević postavila je dva nova rekorda i sada drži svjetske rekorde u svim disciplinama u bazenskom ronjenju na dah.

Ovoga vikenda u organizaciji DPS Zagreb i Hrvatskog ronilačkog saveza održano je Otvoreno prvenstvu grada Zagreba u ronjenju na dah. Naša najbolja roniteljica Mirela Kardašević prvi dan natjecanja oborila je svjetski rekord u ženskoj kategoriji discipline dinamika s bifin perajama (DINBF), preronivši 251.2 metra.

Ostat će zapisana u povijesti ronjenja kao prva žena koja je dotaknula zid na 250 m u istoj disciplini, gdje sada rekord iznosi 251 m, a do tada je bio 244 m.

Istoga dana natjecanja u muškoj kategoriji, Poljak Mateusz Malina srušio je svjetski rekord u istoj disciplini i ostvario rezultat od 282m. Vanja Peleš napravio je odličan rezultat u dinamici bez peraja i ostvario

208 m, dok je Budimir Sobat uzeo zlato u statici gdje je držao dah osam minuta i 43 sekunde.

Mirela Kardašević

Mirela Kardašević

Foto: Privatni album / -

Drugog dana natjecanja, Mirela Kardašević oborila je još jedan svjetski rekord, ovaj put u disciplini dinamika sa monoperajom (MONO), preronivši 272.70 metara. Tim rezultatom srušila je rekord Poljakinje koji je iznosio 265 m i prvi put ostvarila rekord u ovoj disciplini.

Vanja Peleš također je napravio odličan rezultat u dinamici sa monoperajom gdje je osvojio zlatnu medalju rezultatom 254,5 m.

- Ni sama još ne vjerujem u ostvareni rezultat. Iznimno sam zadovoljna kako je sve prošlo i vjerujem da je ovo najbolji pokazatelj za daljnje pripreme uoći Svjetskog prvenstva. Koristim ovu priliku da se kao i uvijek zahvalim svojem treneru Ivanu Drvišu, klubu DPS Zagreb, svojoj obitelji i sponzorima koji koji me podržavaju od samih početaka, izjavila je Mirela Kardašević.

Ovo je bilo zadnje natjecanje i posljednja provjera prije Svjetskog prvenstva koje će se održati u lipnju u Beogradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!