Mateo Žugec zlatni na Svjetskom kupu u Kopru!

18.06.2022.

18:22

Autor: I.L./HRT/HGS

Mateo Žugec

Mateo Žugec

Foto: - / HGS

Mateo Žugec osvojio je zlato na konju s hvataljkama na Svjetskom kupu u Sloveniji! 20-godišnji Varaždinac, član GK Vindije, u svom trećem finalu Svjetskog kupa u karijeri osvojio je drugu medalju i u samo tri tjedna srebru iz Varne dodao i zlato iz Kopru.

Mateo, svojedobno četvrti junior Europe (2020.) i peti junior svijeta (2019.), lagano se profilira u odličnog seniora koji je danas u finalu očitao lekciju puno iskusnijima od sebe i slavio sa 14.050 bodova (start 5.6).

 

- Držim ovu zlatnu medalju u ruci i nemam riječi. Ne mogu vjerovati da sam samo u tri nastupa na Svjetskim kupovima uzeo i srebro i evo, ovaj put zlato. Presretan sam i prezadovoljan sa sobom. Nadam se da će se tako nastaviti i na Mediteranskim igrama u Alžiru koje me sada čekaju. A do tada, idemo proslaviti ovo zlato, rekao je Mateo nakon finala u kojem je na postolju stajao uz srebrnog Ukrajinca Petra Pahnjuka (13.750) i brončanog Mađara Krisztofera Meszarosa (13.200).

Mateo Žugec

Mateo Žugec

Foto: - / HGS

U ovom istom finalu Hrvatska je imala još jednog finalist, Jakova Vlaheka (ZTD Hrvatski sokol) koji je sa 13.050 zauzeo 5. mjesto.


S petim mjestom u finalu ženskog preskoka završila je Tijana Korent (GK Nedelišće). U njezinom 38. finalu u karijeri na turnirima SK i trećim u nizu ove sezone, ocijenjena je sa 12.950 (12.850 i 13.050).


- Još jedno odrađeno finale bez pada. Zadovoljna sam, dobila sam jednu od boljih ocjena ove godine. Sretna sam što sam popravila i plasman iz Osijeka. Ostaje jedino žal što se još uvijek ne mogu uključiti u borbu za medalje, međutim, nadam se da će se i to popraviti za drugi dio sezone ili za sljedeću godinu. Ovo nam je 4. natjecanje za redom, svaki vikend smo bili u pogonu, već sam i umorna, noge ne slušaju kako treba, ali prošlo je bez ozljeda i na tome moram biti zahvalan, rekla je Tijana nakon finala u kojima je slavila Mađarica Zsofia Kovacs (13.325).


Ova trojka iz današnjih finala pojačana s Tinom Srbićem i Anom Đerek u srijedu leti put Alžira gdje će predstavljati Hrvatsku na Mediteranskim igrama. Na žalost, zbog ozljede je morala otkazati Christina Zwicker.


 Sutra, drugog finalnog dana u Kopru u borbi za medalje bit će Ana Đerek na gredi i tlu te Tina Zelčić na gredi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!