Đerek i Zelčić za još tri hrvatska finala u Kopru

17.06.2022.

22:41

Autor: A.M./HGS

Ana Đerek i Tina Zelčić

Ana Đerek i Tina Zelčić

Foto: Hrvatski gimnastički savez / .

Hrvatska će imati šest predstavnika u finalima na Svjetskom kupu u Kopru. Tijani Korent, Mateu Žugecu i Jakovu Vlaheku, koji su to uspjeli jučer, danas su se odličnim nastupima u kvalifikacijama priključile Ana Đerek s dva finala te Tina Zelčić.

Splitska olimpijka GK Marjana četvrti vikend za redom oduševljava i na gredi i na tlu. Prvo je na Svjetskom kupu u Varni osvojila dvije medalje (zlato na gredi, bronca na tlu), na Prvenstvu Hrvatske bila dvostruka prvakinja na ovim spravama pa na Svjetskom kupu u Osijeku osvojila dva srebra, da bi sada sjajni niz nastavila i u Sloveniji.


S najboljom ocjenom plasirala se u finale tla (13,100), te s 4. u finale grede (12.550) čime je došla do brojke od 33 finala u karijeri na turnirima SK (17 osvojenih medalja).


- Presretna sam i prezadovoljna. Ne samo da su mi kvalifikacije trajale dugo, nego i cijeli dan. Danas me sto nekih svari muči, a opet sam uz to uspjela izvući dva finala. Cijelu prošlu i ovu godinu imam niz Svjetskih kupova gdje sam na svakom ušla u po dva final ai to me posebno veseli. Napravila sam danas veliku grešku na gredi, pala sam već na drugom element. S jedne strane nije mi drago što nisam uspjela cijelu vježbu odraditi kako sam zamislila, ali s druge strane i s padom sam dobila vrlo visoku ocjenu, a to je pokazatelj da i te kako imam visoku početnu ocjenu, da čisto radim i da je moja greda stvarno dobra. A parter je danas išao bez problema, ušla sam u vježbu znajući da mi treba samo neka prosječna vježba, bez većih grešaka i da će to biti dovoljno. Na kraju sam napravila baš to, bez puno stresa. Finale? Voljela bih ne pasti gredu i odraditi sličan parter, komentirala je Ana nakon nastupa.

Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) koja je proteklog vikenda u Osijeku bila prva rezerva za finale grede, do svog trećeg finala u karijeri došla je danas sa drugom ocjenom kvalifikacija (12.900), a bolja je bila samo Mađarica Zsofia Kovacs (13.300).


- Vježba je bila bez većih grešaka, zadovoljna sam. U finalu se nadam što boljoj izvedbi i ponavljanju vježbe od danas, kratko je poželjela Tina.


Sutra, prvog finalnog dana u Sloveniji u borbi za medalje biti će Tijana Korent na preskoku te Mateo Žugec i Jakov Vlahek na konju s hvataljkama. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!