10:53 / 26.02.2022.

Autor: HRT/Hina

Legendarni Rus Ovečkin: Želim da se rat odmah zaustavi

Aleksander Ovečkin

Aleksander Ovečkin

Foto: Screenshot / Instagram

Određeni ruski sportaši javno istupaju povodom ruske invazije na Ukrajinu te prizivaju prestanak rata i mir na tim prostorima. Posljednji u nizu bio je 36-godišnji Aleksander Ovečkin.

Jedan od najboljih ruskih hokejaša na ledu svih vremena, kao i jedan od najboljih ruskih sportaša u njenoj povijesti, pozvao je sve riječima molim vas, prestanite s ratom na konferenciji za novinare u Philadelphiji gdje će gostovati njegov Washington tijekom subote.


- Bez obzira koje su zemlje u ratu, Rusija, Ukrajina ili bilo tko drugi, mislim da bi trebali živjeti u svijetu mira. Nikada neću i ne mogu podržavati rat, rekla je velika zvijezda NHL lige. 


No, Ovečkin je tijekom bliske prošlosti podržavao sadašnjeg ruskog predsjednika Vladimira Putina te se pozitivno izjašnjavao o njemu na društvenim mrežama.


- On je moj predsjednik. No, kako sam i ranije govorio, ja nisam političar. Sportaš sam i gledam svoja posla, ali se nadam da će sve te strahote završiti. Nemam kontrolu toga što se tamo događa, teška je situacija u svakom smislu. Osobno nikome ne želim takvo zlo, nikome ne želim rat i nikome ne želim smrt.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!