16:32 / 25.02.2022.

Autor: K.L./Hina

Manchester United povukao sponzorska prava ruske kompanije

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Foto: Juan Medina / REUTERS

Manchester United povukao je sponzorska prava ruske zrakoplovne kompanije Aeroflot nakon što je Rusija napala Ukrajinu, priopćio je u petak engleski prvoligaš.

Ruskom Aeroflotu zabranjeno je letenje u Ujedinjeno Kraljevstvo u četvrtak nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju na Ukrajinu. Britanska uprava za civilno zrakoplovstvo priopćila je da je suspendirala Aeroflotovu dozvolu stranog prijevoznika.

- U svjetlu događaja u Ukrajini, povukli smo Aeroflotova sponzorska prava. Dijelimo zabrinutost naših navijača diljem svijeta i izražavamo suosjećanje s onima koji su pogođeni, izjavio je glasnogovornik kluba.

ManU je Aeroflot učinio svojim prvim ruskim sponzorom 2013. godine kada je postao klupski zračni partner, zamijenivši Turkish Airlines.

Nekoliko sportskih tijela osudilo je Rusiju zbog svoje invazije na Ukrajinu, a u petak je ta zemlja izgubila pravo domaćina finala Lige prvaka u svibnju, dok je Formula 1 objavila da se VN u Sočiju neće održati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!