Kranjska Gora: Odermatt najbrži, Zubčić izborio nastup u drugoj vožnji

13.03.2022.

08:25

Autor: M.M./HRT

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Završila je prva vožnja veleslaloma skijaša za Svjetski kup u Kranjskoj Gori. Švicarac Marco Odermatt ostvario je najbolje vrijeme prve vožnje (1:12.16 minute). Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić za njim je zaostao 2.12 sekundi i osvojio 22. mjesto. Unatoč lošoj prvoj vožnji Zubčić je uspio osigurati nastup u drugoj vožnji.

Drugoplasirani je Nijemac Alexander Schmid koji za vodećim zaostaje 0.22 stotinke, a treći Norvežanin Henrik Kristoffersen ima zaostatak od 0.30 stotinki. 

TIJEK PRVE VOŽNJE

- Završila je prva vožnja veleslaloma. Na prvom mjestu je Odermatt, drugi je Schmid, a treći Kristoffersen. Zubčić je zauzeo 22. mjesto.

- Ostalo je još deset skijaša do kraja prve vožnje. Vodeći poredak je isti. Filip Zubčić nalazi se na 22. mjestu.

- Nakon prvih 30 vodeći poredak je i dalje isti. Odermatt je na prvom mjestu, a slijede ga Schmid i Kristoffersen. Zubčić na 20 mjestu. 

- Prvu vožnju odvozilo je 20 skijaša. Vodeći poredak se nije mijenjao. Filip Zubčić nalazi se na 20 mjestu.

- Nakon prvih deset skijaša, vodeći je Švicarac Marco Odermatt, a slijede ga Nijemac Alexander Schmid i Norvežanin Henrik Kristoffersen. Zubčić je na desetom mjestu.

- S trećim rednim brojem spustio se Filip Zubčić s 2.12 sekundi zaostatka za vodećim Odermattom. Zubčić je na gornjem dijelu staze imao dosta poteškoća.

- Počeo je veleslalom u Kranjskoj Gori. Utrku je otvorio Francuz Alexis Pinturault. 

U jučerašnjem veleslalomu slavio je Norvežanin Henrik Kristoffersen. On je do svoje druge veleslalomske pobjede u ovoj sezoni, a šeste u karijeri, došao s 33 stotinke ispred sunarodnjaka Lucasa Braathena i Švicarca Marca Odermatta.

Odermatt je osigurao osvajanje Malog kristalnog globusa, a praktično je postao i osvajač Velikog kristalnog globusa.

Zubčić je jučer je skijao s previše sitnih pogrešaka, bez pravog ritma za vrhunsko ostvarenje, kakvih u veleslalomu ove sezone nije bilo. U prvoj vožnji je imao 13. rezultat, a u drugoj je s 15. vremenom na kraju osvojio 15. mjesto.

Druga vožnja na rasporedu je u 12.30. Prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!