18:00 / 15.11.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Kostelić na 15. mjestu jedriličarske utrke dvojaca

Ivica Kostelić na 15. mjestu jedriličarske utrke

Ivica Kostelić na 15. mjestu jedriličarske utrke

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life nalazi se usred Atlantika, na 15. mjestu jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre.

Kostelića i Antoinea dijeli još oko 3000 nautičkih milja do cilja u karipskom otoku Martiniqe, a prošlo je osam dana otkad su napustili luku Le Havrea u Normandiji.

Ivica jedri u najbrojnijoj klasi 40 s jedrilicama do 12 metara dužine, u kojoj je startalo 45 brodova, a u ukupno četiri klase iz Le Havrea je krenulo 79 brodova. Svaka klasa imaju svoju rutu, a za one brže brodove ruta je i duža kako bi sve klase došle na Martinique u slično vrijeme.

Kostelić je jedno vrijeme bio čak peti u poretku klase, a sada zaostaje 160 milja za vodećim Redmanom na ruti između Kanara i Azora, dok u ukupnom poretku vodi 32-metarski trimaran Edmond de Rothschild.

Utrku se od 1993. godine tradicionalno jedri od Francuske do Južne Amerike, rutama trgovaca kavom, i sponzorira ju istoimeni francuski prerađivač kave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!