Grbavica: Spremamo se punom parom; Sedlaček: Cilj proći grupu, ali i uzeti medalju

25.06.2022.

14:29

Autor: I.Ž.K./HRT/HOS

Hrvatske odbojkašice u dvoboju Zlatne europske lige

Hrvatske odbojkašice u dvoboju Zlatne europske lige

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

Hrvatske odbojkaške reprezentacije u alžirskom Oranu provode posljednje treninge prije sutrašnjih prvih utakmica na Mediteranskim igrama. Nakon putovanja i smještaja te rada u ne baš idealnim uvjetima, obje su naše reprezentacije optimistične i jedva čekaju početak igara.

- Treći dan smo na Mediteranskim igrama. Moram priznati da organizacija i nije baš najbolja, pogotovo radi utakmica. Nemamo baš termina, dvorane su daleko, nedostaje lopti i nema teretane. Snalazimo se koliko možemo. Treneri odrađuju odličan posao, a mi se trudimo. Punom se parom spremamo za nadolazeće utakmice, otkriva reprezentativka Mika Grbavica.

- U skupini smo sa Srbijom i Francuskom. U nedjelju igramo protiv Francuske, a u utorak protiv Srbije. Vjerujem kako će nas ova situacija ovdje zbližiti i ojačati bez obzira na uvjete. Navijajte za nas, poručila je Grbavica.

Hrvatska ženska reprezentacija je u sastavu: Lea Deak, Klara Perić, Nikolina Božičević, Izabela Štimac, Mika Grbavica, Laura Miloš, Josipa Marković, Natalia Tomić, Martina Šamadan, Božana Butigan, Astrid Popić i Beta Dumančić.

Na XIX. Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu igraju i hrvatski odbojkaši. Oni u skupini B igraju od nedjelje do utorka protiv Španjolske, Srbije i Tunisa.

- Prije nekoliko dana smo stigli u Alžir. Očekivali smo bolje uvjete, ima dosta nedostataka. Igramo tri dana zaredom od nedjelje do utorka. Cilj nam je proći grupu, pa kasnije što bude. Cilj je i osvojiti medalju, no treba prvo proći grupu, izjavio je kapetan Marko Sedlaček.

- Zajedno smo s ostalim sportašima iz Hrvatske. Hrana je dobra, smještaj je u redu, no ne može se usporediti s onim od prije četiri godine. Kako je nama tako je i drugima. Spremit ćemo se u ovo vrijeme do utakmice što je bolje moguće. Čekamo turnir motivirani, poručio je hrvatski kapetan.

Hrvatska muška reprezentacija je u sastavu: Bernard Bakonji, Petar Višić, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Stipe Perić, Petar Đirlić, Tomislav Mitrašinović, Hrvoje Pervan, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!