Fleiss: U visokoj smo fazi priprema za Snježnu kraljicu

02.01.2022.

12:46

Autor: Dnevnik u podne/IMS/I.Ž.K./HRT

Reno Fleiss

Reno Fleiss

Foto: HTV / HRT

Dva su dana ostala do sljemenskog skijaškog spektakla. Skijašice 4. siječnja kreću 16. put po titulu Snježne kraljice, a dan poslije, 5. siječnja, slijede skijaši. Najbolji slalomaši svijeta okupit će se 13. put na Medvednici.

- Nalazimo se u visokoj fazi priprema, znači preksutra je trka, danas se postavljaju zaštitni sistemi, mreže, ograde, madraci i tome slično. Čekira se cijela staza, sve to mora biti gotovo danas duboko u noć, jasno ovisi kada i kako će nam uspjeti to napraviti, ali mora biti gotovo. Sutra smo ostavili onaj zadnji dan, takozvanu kozmetiku pred trku preksutra, rekao je voditelj natjecanja Snow Queen Trophy Reno Fleiss za Dnevnik u podne.

- Straha nema, snijega ima dovoljno, čak mogu reći da je u svim tim uvjetima dovoljna kvaliteta, količina nije upitna, rekao je Fleiss.

Sljeme će i ove godine biti bez navijača. Nedostajat će njihova potpora i atmosfera, ali o PCR testovima ove godine ovisi i tko će biti sve na startu od natjecatelja.

- Korona je prestrojila natjecatelja, a publiku totalno odvojila. Šteta za naše, koji su zadnjih godina pokazivali veliku, visoku motivaciju i rezultate, da ih neće bodriti naši navijači, jer je to ipak malo drugačije, ali mislim da ćemo i ove godine biti jako sretni i zadovoljni na kraju s rezultatima, dodao je Fleiss.

Studijske analize i izravni prijenos ženske i muške utrke moći ćete pratiti na Drugom programu HTV-a i našem portalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!