Ljutić treća, Popović peta u Špindleruvom Mlynu nakon prve vožnje!

29.01.2023.

Zadnja izmjena 09:54

Autor: K.L./HRT

Zrinka Ljutić

Zrinka Ljutić

Foto: Lisi Niesner / REUTERS

Nakon jučerašnje pobjede Mikaele Shiffrin, danas je u češkom Špindleruvom Mlynu na rasporedu još jedan slalom Svjetskog kupa, a nakon prve vožnje fantastične su bile dvije hrvatske predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović koje će biti u borbi za postolje. 

Trenutačno je na prvom mjestu Amerikanka Mikaela Shiffrin (44.66 sekundi) ispred Njemice Lene Duerr (+0.67) te Hrvatice Zrinke Ljutić (+0.85). Leona Popović je također na sjajnom petom mjestu s 1.23 sekunde zaostatka za vodećom. Obje hrvatske skijašice bile su odlične u prvoj vožnji. Prvo je nastupila Popović sa startnim brojem 8 te odradila prvi dio staze najbrže od svih, na kraju je imala nešto poteškoća, ali ušla je u cilj s dohvatljivim zaostatkom za trećim mjestom koje donosi postolje.


Sa startnim brojem 17 Zrinka Ljutić od početka je držala sjajan tempo, imala je vrijeme sličnom Shiffrin, u trećem sektoru je nešto usporila, ali kasnije se opet digla te došla do senzacionalnog trećeg mjesta ispred Šveđanke Anne Swenn Larsson od koje ima 18 stotinki brže vrijeme.


Druga vožnja je na rasporedu od 12.15 sati uz prijenos na Drugom programu HTV-a i na našem portalu. 

Na jučerašnjoj utrci Popović je osvojila sedmo mjesto s najbržim vremenom druge vožnje, a Ljutić je bila 29. 

Prva vožnja Leone Popović:

video thumb

Prva vožnja Zrinke Ljutić:

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!