Braća Fantela nakon svjetske bronce: Jedrili smo odlično cijeli tjedan

06.09.2022.

08:11

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar/I.Ž.K./HRT/Hina

Šime i Mihovil Fantela

Šime i Mihovil Fantela

Foto: Huang Zongzhi / XINHUA

Braća Mihovil i Šime Fantela osvojila su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu olimpijske jedriličarske klase 49er u kanadskom Halifaxu.

Zadrani su došli do velikog uspjeha nakon uzbudljivog zadnjeg dana prvenstva u Kanadi. Šime i MIhovil dugo su držali drugo mjesto, a u plov za odličja ušli su kao četvrti.

U napetoj utrci braća Fantela su izvrsno odradila "medal race" i s petim mjestom stigli su do svjetske bronce.

- Presretni smo, bronca je tu. Okrunili smo ovu sezonu velikom medaljom. Jedrili smo odlično cijeli tjedan, imali smo tri prva mjesta u zlatnoj skupini. Malo nas je iznenadila ta njihova bura za bolji plasman, nismo se najbolje snašli, ali nećemo sada gledati loše stvari, već samo pozitivne. Hvala cijelom timu Edi Fanteli, Petru Cupaću, Dadi Burčulu, Ediju Stipiću i svima kod kuće koji su bili uz nas i podržavaju nas na ovom ludom putu prema Parizu 2024. Forma je dobra, idemo dalje još jače, istaknuo je Šime Fantela, a prenosi Radio Zadar.

Fantele su na kraju imale 134 negativna boda, srebro su uzeli Španjolci Diego Botin i Florian Trittel sa 132, a novozelandska i poljska posada ostale su bez medalje s po 138 negativnih bodova.

Nizozemci Bart Lambriex i Floris van der Werken obranili su naslov svjetskih prvaka i prije zadnjeg dana sa 100 negativnih bodova.

Šimi i Mihovilu Fanteli ovo je druga svjetska medalja nakon što su iznenađujuće uzeli naslov svjetskih prvaka prije četiri godine u danskom Arhusu.

Šime Fantela je 2016. s Igorom Marenićem osvojio naslov olimpijskih pobjednika u klasi 470, a godinu dana poslije odlučio je s mlađim bratom Mihovilom prijeći u klasu 49er.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!