EP: Mihaljević rutinski u finale kugle, Bloudek bez polufinala na 800 m

02.03.2023.

17:58

Autor: I.Ž.K./HRT

Filip Mihaljević

Filip Mihaljević

Foto: M.M. / PIXSELL

U Atakoy Areni u Istanbulu započelo je 37. Europsko dvoransko prvenstvo u atletici na kojem sudjeluje 593 atletičara iz 47 zemalja među kojima i šestero hrvatskih atletičara.

Prvog dana natjecanja nastupili su Filip Mihaljević u kvalifikacijama kugle, te Marino Bloudek u kvalifikacijama utrke na 800 metara.

Mihaljević se rutinski plasirao u finale bacivši kuglu 21,20 m, što je bio ukupno drugi rezultat kvalifikacija. Bolji od njega bio je tek Talijan Zane Weir s rezultatom 21,46 m.

Borba za medalje je u petak s početkom u 17.25 sati po hrvatskom vremenu.

Podsjetimo, Mihaljević je prije dvije godine na dvoranskom EP-u u Torunu bio treći osvojivši tek treću medalju za Hrvatsku u povijesti ovog natjecanja.

Prve dvije je osvojio Branko Zorko na 1.500 metara, broncu 1992. u Genoi, te srebro dvije godine kasnije u Parizu.

Atletičaru splitskog ASK-a je osobni rekord u dvorani 21,84 m, a ove godine je najdalje bacio 21,42 m.

U četvrtak je nastupio i Marino Bloudek u kvalifikacijama utrke na 800 metara.

Bloudek je u svojoj skupini bio četvrti s rezultatom 1:49.41 ostavši bez plasmana u polufinale. Za ulazak među 12 najboljih trebalo je osvojiti jedno od prva dva mjesta u svakoj od pet skupina, a dalje su vodila još dva najbolja rezultata.

Bloudek je ove sezone trčao 1:48.21, no u Istanbulu je trčao sporije od svog osobnog rekorda istrčavši ukupno 17. vrijeme. Najbolje vrijeme kvalifikacija imao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amel Tuka koji je istrčao rezultat 1:47.22.

U petak će u kvalifikacijama skoka u dalj nastupiti Filip Pravdica i Marko Čeko. Paolu Borović očekuju kvalifikacije u troskoku, dok će Veronika Drljačić nastupiti u kvalifikacijama na 400 m.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!