Hrvatske uzdanice na Europskom dvoranskom prvenstvu u Turskoj

28.02.2023.

20:26

Autor: Ivan Dorian Molnar/Dnevnik/HRT

Filip Mihaljević na postolju

Filip Mihaljević na postolju

Foto: HTV / HRT

Dva dana ostala su do početka Europskog dvoranskog atletskog prvenstva u Istanbulu. Hrvatsku će u Turskoj predstavljati šest atletičara i dvije atletičarke.

Za nastup u Istanbulu spremne su i naše uzdanice u skoku u dalj, Filip Pravdica i Marko Čeko. Obojica su već skakala preko osam metara, što može biti dovoljno i za europsku medalju.


U kvalifikacijama troskoka nastupit će Paola Borović, prvakinja Hrvatske u dvorani sa skokom od 13 metara i 10 centimetara. Na 400 metara trčat će Veronika Drljačić, koja je s vremenom 53,56 postavila novi hrvatski dvoranski rekord. 


Za utrku na 800 metara spreman je Marino Bloudek, koji je početkom veljače osvojio treće mjesto na jakom mitingu u Češkoj s drugim rezultatom karijere u dvorani. 


U četvrtak će u kvalifikacijama kugle nastupiti Filip Mihaljević, brončani s posljednje europske dvoranske smotre u Torunu. 


Europsko dvoransko atletsko prvenstvo iz Istanbula možete pratiti od petka do nedjelje na našem Drugom programu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!