17:20 / 19.05.2021.

Autor: Lovorko Magdić/A.M./HRT

Anđelo Kvesić ispao u četvrtfinalu uz dvojbene sudačke odluke

Anđelo Kvesić

Anđelo Kvesić

Foto: Lovorko Magdić / HRT

Anđelo Kvesić je u kontroverznim okolnostima ispao zbog dvojbenih sudačkih odluka u četvrtfinalu teške kategorije (+84 kg) na 56. EP-u u karateu u Poreču. Pri završetku prve borbe Crnogorac Predrag Smolović diskvalificiran je zbog četvrte kazne. U nastavku je svladao Bjelorusa Alekseja Vodčica 2-0. Poveo je i protiv Grka Georgiosa Tzanosa 1-0, ali je dvadesetak sekundi prije kraja primio udarac nogom u glavu i na kraju izgubio 3-1.

 Ostala je sporna ta, kao i još jedna ključna odluka za moguće izjednačenje što suci unatoč žalbi nisu priznali.


Sadea Bećirović (-68 kg) s obzirom na ždrijeb propustila je veliku prigodu za polufinale. U 1. kolu bila je slobodna, lako se obračunala s Armenkom Anitom Makyan 4-0, a potom u meču u kojem su obje karatistice bile na rubu diskvalifikacije borba je završila bez bodova. Sudačkim preglasavanjem 3-2 dalje je prošla Mađarica Evelin Hollo.


Na startu natjecanja u borbama svjetska prvakinja U-21 u teškoj kategoriji (+68 kg) Lucija Lesjak u 1. kolu izgubila je od znatno iskusnije Dragane Konjević s 9-4. Crnogorska karatistica nije ušla u finale, pa je Lesjak izgubila prigodu za nastup u repasažu.


Sedamnaestogodišnji Matija Relić oduševio je u premijernom nastupu na EP-ima u karateu. U pojedinačnim katama stigao je do nastupa za odličja, među osam najboljih europskih kataša. U prvoj kvalifikacijskoj skupini osvojio je 3. mjesto iza predstavnika Švicarske i Azerbajdžana, osvojivši 23.32 boda. U 2. kolu 23.06 bodova bilo je dovoljno za mladog natjecatelja KK Virovitica kako bi se probio u četvrtfinalnu skupinu. Zaustavljen je u nastupu za polufinale, osvojivši 4. mjesto s 23.32 boda.


Na EP-ima debitirala je i Sara Malčec, koja je u pojedinačnim katama u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela 6. mjesto s 22.04 boda.


Od naših danas još nastupaju Ivan Kvesić, Enes Garibović i Ana Lenard.


Nakon što je jučer izabran za člana Izvršnog odbora EKF-a (Europske karate federacije), predsjednik HKS-a (Hrvatskog karate saveza) Davor Cipek danas je na prvoj sjednici novog saziva IO jednoglasno izabran za glavnog tajnika Europske karate federacije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!