15:16 / 19.05.2021.

Autor: K.L./Hina

Matija Relić u četvrtfinalu u katama

Karate u Poreču

Karate u Poreču

Foto: Matija Juranović / Press

Sedamnaestogodišnji hrvatski karatist Matija Relić je u premijernom nastupu na Europskom prvenstvu u karateu, koje se od 19. do 23 svibnja održava u Poreču, ostvario odličan rezultat stigavši u srijedu u natjecanju u pojedinačnim katama do četvrtfinala.

U prvoj kvalifikacijskoj skupini osvojio je treće mjesto iza predstavnika Švicarske i Azerbajdžana, osvojivši 23.32 boda. U drugom kolu 23.06 bodova bilo je dovoljno za mladog natjecatelja KK Virovitica kako bi se probio u četvrtfinalnu skupinu. Zaustavljen je u nastupu za polufinale, osvojivši 4. mjesto s 23.32 boda.

- Za mene je ovo super rezultat, nadam se da ću u budućnosti biti još bolji, u vedrom tonu istaknuo je Matija Relić.

Bilo je mnoštvo razloga za zadovoljstvo i za izbornicu Marijanu Kiuk, koja je istaknula kako za Matiju ima još puno prostora za napredak.

Na EP-ima debitirala je i Sara Malčec, koja je u pojedinačnim katama u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela šesto mjesto s 22.04 boda.

Na startu natjecanja u borbama svjetska prvakinja U-21 u teškoj kategoriji (+68 kg) Lucija Lesjak u prvom kolu izgubila je od znatno iskusnije Dragane Konjević s 9-4. Crnogorska karatistica nije ušla u finale, pa je Lesjak izgubila prigodu za nastup u repasažu.

Tijekom dana slijede još pojedinačni nastupi u borbama po kategorijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!