19:05 / 24.09.2021.

Autor: M.M./HRT

Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu na zagrebačkom Grand Prixu

Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu

Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Prvog dana judaškog Grand Prix Zagreb 2021 od četiri hrvatska predstavnika brončanu medalju osvojila je juniorka Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg).

Iako tek druga godina juniorki, Puljiz je pokazala da je uvijek među najboljima, bilo to među juniorkama, bilo među seniorkama.

Dobra taktička borba protiv iskusne Njemice Ballhaus, a zatim i pobjednički wazari u "golden scoreu" bili su recept za prolaz u četvrtfinale. Tamo je agresivnija i iskusnija bila Belgijka Ryheul te je ipponom poslala Solinjanku u repasaž. Nakon toga popularna Vikica ulazi u pobjednički mod i dominantno pobjeđuje krasnim ipponom 36. na svijetu, Amerikanku Jarrell, a zatim protiv Španjolke Ballesteros Gonzalez pokazuje da je ovo njen dan.

Još jednom je 19-godišnja Puljiz pokazala odličan judo, kao i protiv Amerikanke te je ipponom došla do prve medalje na Grand Prix natjecanjima! Proslavila je broncu u slavljeničkim suzama i zagrljaju trenera Dragana Crnova.

- Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko dana bronca na Europskom juniorskom prvenstvu, a sada brončana medalja na Grand Prixu među seniorkama. Jako sam ponosna, presretna i samo želim još više i još bolje, u nevjerici je tražila riječi presretna Puljiz.

- Ove godine sam se htjela fokusirati na juniorsku sezonu i ovo je došlo kao neki opušteni turnir, u smislu da samo uživam, jer nije bilo u planu. Tako da sam stvarno presretna, dodala je.

- Kad sam dobila prvu borbu bila sam sretna i malo sam preopušteno ušla u drugu borbu, nisam se držala taktike. Nakon toga sam riješila Amerikanku i nakon nje sam rekla - sad sam u finalnom bloku i idem do kraja. U borbi protiv Španjolke bila sam dominantnija, kontrolirala sam borbu od početka do kraja, rekla je brončana Ana Viktorija Puljiz.

- Vikica je ovom medaljom pokazala i kvalitetu i upornost i pobjednički mentalitet. Tek je druga godina juniora i još ćemo se orijentirati na juniorska natjecanja, ali je fenomenalno vidjeti koliko može. Od 2017. je stalno u vrhu, zadovoljan i ponosan je bio trener Crnov iz JK Solin.

Ana Viktorija Puljiz

Ana Viktorija Puljiz

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Natjecateljsko otvaranje pripalo je mladom Nikoli Zorotoviću (do 60 kg). Osamnaestogodišnji Kaštelanin se dobro držao protiv iskusnijeg Kokolayeva, ali je u posljednjoj minuti borbe Izraelac iskoristio priliku za bacanje i wazarijem prošao dalje.

Nedugo nakon Zorotovića na zagrebački tatami izašao je Robert Klačar (do 66 kg), uspio nadoknaditi wazari zaostatka protiv Britanca Shorta, ali zatim je još jednom pao, suci su procijenili da je bio wazari i tu je bio kraj za mladog Puljanina.

Zagrepčanka Tena Šikić (do 57 kg) je išla na iznimno čvrstu Kosovarku Loxhu, koja je ipponom završila Tenin nastup u Areni Zagreb.

Najbolje hrvatske judašice, svjetska prvakinja Barbara Matić, te Karla Prodan i Ivana Marenić, nisu nastupale jer se odmaraju nakon naporne sezone.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!