17:50 / 24.09.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Svečano otvoren zagrebački IJF Grand Prix

Premijer Andrej Plenković na otvaranju zagrebačkog GP-a

Premijer Andrej Plenković na otvaranju zagrebačkog GP-a

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković otvorio je IJF Grand Prix Zagreb, veliki međunarodni turnir u judu. 


 

Ranije tokom dana Plenković je Banskim dvorima primio predstavnike Međunarodne džudo federacije i Hrvatskog džudo saveza. 

Na sastanku su sudjelovali Marius Vizer, predsjednik Međunarodne džudo federacije, Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog džudo saveza, Tomislav Čuljak, počasni predsjednik Hrvatskog džudo saveza te Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog džudo saveza. Uz predsjednika Vlade bila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Predsjednik Međunarodne judo federacije Marius Vizer naveo je niz promjena pravila koja su uvedena kako bi ovaj sport postao privlačniji široj publici te je predstavio važnost aspekta džudo obrazovanja širom svijeta.

Predsjednik Vlade Plenković čestitao je Međunarodnoj džudo federaciji i Hrvatskom džudo savezu na brojnim aktivnostima i izrazio kontinuiranu podršku hrvatske Vlade razvoju sporta i poticanju bavljenja sportom radi zdravijeg i aktivnijeg života, osobito kod mladih. Usto, Ministarstvo turizma i sporta financijski kontinuirano podupire aktivnosti Hrvatskog džudo saveza.

Istaknuli su važnost popularizacije džuda kod mladih te se osvrnuli i na sjajan uspjeh Barbare Matić i zlatnu medalju koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, što je iznimno postignuće za hrvatski džudo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!