Olimpijska pobjednica u svom gradu: Ponosna sam što sam iz Knina

30.07.2021.

19:26

Autor: A.M./TVD/HRT

Doček Matee Jelić u Kninu

Doček Matee Jelić u Kninu

Foto: Duško Jaramaz / PIXSELL

Nakon dočeka u Zagrebu i spektakularne bakljade u Splitu, olimpijskoj pobjednici Matei Jelić priređen je veliki doček i u Kninu.

Na  stadionu Dinara skupilo se više od tisuću ljudi, dočekali su je prijatelji, rodbina i brojni poznati i nepoznati sugrađani.


- Ponosna sam što sam iz Knina i što sam dio ovoga svega, jedva čekam doći među svoje ljude i hvala im na svemu, rekla je u izjavi za HRT po dolasku u Knin.


Na pitanje o tajni uspjeha, Matea odgovara:


- Ne postoji tajna uspjeha, trener i ja vjerujemo i radimo i tako uspijevamo, rekla je Jelić. 

Jelić je ranije u Splitu novinarima kazala kako je ponosna što je dio povijesti, kao i da se nada da će u njoj i Toniju puno mladih naći inspiraciju.


- Ja još nisam ni svjesna svega. Par dana ću malo odmoriti s obitelji, ali nadam se da će me trener vrlo brzo zvati na trening, izjavila je.


Brončani Toni Kanaet posebno je bio zahvalan treneru koji je, kako je kazao, vjerovao u njega i zajedno s njim za to radio cijeli život. 


Medalja je rezultat cijelog kluba, svih trenera i sparing partnera, rekao je Kanaet.

Trener Matee Jelić Toni Tomas je podsjetio da su, kada su osnovali klub, željeli da Split bude prepoznatljiv po taekwondou te da na svakim olimpijskim igrama uzmu bar jednu medalju.


- U Riju nismo imali ni jednu, a sada imamo dvije. U klubu smo svi entuzijasti. Izgradili smo vrijednosti koje su nas dovele do ovoga, rekao je Tomas.


Kanaetov trener Veljko Laura je rekao da ne voli puno pričati za medije, dodavši da dok god Tomas stoji tu i priča o taekwondou, on će šutjeti jer njegova je uvijek zadnja, pa neka tako bude i danas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!