Veliki sponzori raskidaju ugovore s Chelseajem

10.03.2022.

18:53

Autor: A.M./Hina

Britannia Gate na Stamford Bridgeu

Britannia Gate na Stamford Bridgeu

Foto: Hannah Mckay / REUTERS

Telekomunikacijska tvrtka Three zatražila je od nogometnog kluba Chelsea privremeni raskid međusobnog ugovora koji je vrijedan oko 40 milijuna engleskih funti.

- Zatražili smo od Chelseaja da privremeno prekine naše sponzorstvo nad klubom, uključujući uklanjanje ime našeg brenda s dresova te na samom stadionu i oko njega, oglasili su se iz kompanije Three, a sve uslijed odluke britanske vlade tijekom četvrtka.


Naime, britanska vlada je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, vlasnik prvoligaša Chelseaja, čija je prodaja na čekanju.


- Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u priopćenju vlade.


Odlazak kompanije Three očito je samo početak domino efekta kada je u pitanju aktualni pobjednik Lige prvaka i pobjednik klupskog SP-a. Istu reakciju, odnosno izlazak iz suradnje s Chelseajem, najavio je i Hyundai.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!