Guardiola o Chelseaju: Postoje teme koje mi treneri ne poznajemo

10.03.2022.

17:00

Autor: K.L./HRT

Pep Guardiola

Pep Guardiola

Foto: Lee Smith / Action Images via Reuters

Pod sankcijama britanske vlade zbog ruske invazije na Ukrajinu našao se i Roman Abramovič, a posljedično tome i Chelsea, čiji je i dalje vlasnik, iako je već najavio prodaju.

Chelsea trenutačno ne može potpisivati ili dovoditi nove igrače, plaće se mogu isplaćivati, ali za domaće utakmice ne smiju se više prodavati ulaznice, na dvoboje će smjeti ići samo vlasnici sezonskih ulaznica.

Prvu temu u nogometnom svijetu u Engleskoj nije opširno htio komentirati trener Manchester Cityja Pep Guardiola, koji kaže da nije potpuno upoznat sa situacijom.

- Kad je bio COVID, trebali smo govoriti o doktorima, medicini i cjepivima. Mi smo lice kluba, mi smo ovdje svakih nekoliko dana, a vi pitate slobodno što god želite, ali morate razumjeti da postoje teme koje ne poznajemo i nemamo lekciju od jednog sata da možemo govoriti o tome što tražite. Mogu govoriti o svojem klubu, više sam nego slobodan govoriti o njemu. Za mene je teško, prošli tjedan nisam mogao govoriti o situaciji u Manchester Unitedu jer ju ne poznajem. Isto je tako s Chelseajem. Dovoljno sam empatičan da se stavim u poziciju trenera Chelseaja i igrača, sigurno da nije ugodno. No, to su bili naslovi jutros i ne znam što će se dogoditi, rekao je Guardiola pa dodao za kraj:

- Preferiram čekati ako nemam znanje ili mišljenje o nečemu. Mislim da to moram raditi jer ne želim reći nešto je neugodno za Chelsea, za naš klub ili bilo što.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!