UEFA se oglasila o kašnjenju finalne utakmice Lige prvaka

29.05.2022.

09:22

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Početak finala Lige prvaka je kasnio

Početak finala Lige prvaka je kasnio

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Europska nogometna federacija (UEFA) objasnila je kako je finale Lige prvaka kasnilo zbog tisuće navijača koji su htjeli ući na stadion s lažnim ulaznicama.

Brojne agencije izvještavale su u subotnjoj večeri o kaosu koji se stvorio na ulazima u stadion Stade de France prije početka susreta. Dvoboj je prvotno kasnio petnaest minuta, a kasnije je dodatno odgođen jer su gužve postajale sve veće.

Isto tako, brojni europski mediji pisali su o nervozi koja je rasla na ulasku, kao i o upotrebljavanju sile onih koji su morali brinuti za red. Na kraju je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola počela s nešto više od pola sata zakašnjenja.

- Željeli smo da što veći broj navijača s važećim ulaznicama prisustvuje finalnom susretu. Zbrku oko svega napravili su oni s lažnim ulaznicama, kratko je navela UEFA.

Engleski mediji su pisali o sukobu navijača Liverpoola i čuvara reda, a u svom prvom izvještaju tijekom noći francuska policija je navela kako je uhićeno 68 osoba, dok je u nemirima ozlijeđeno njih više od 200. U pitanju su, navodi se, sve ozljede lakše prirode te je pomoć ukazana na licu mjesta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!