Tko sve prijeti Hrvatskoj na ždrijebu Svjetskog prvenstva?

30.03.2022.

19:53

Autor: HRT/Sport/Dnevnik

Ivan Perišić

Ivan Perišić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Polako se popunjavaju i posljednja mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Jučer smo saznali novih sedam putnika za Katar. Iz Europe to su Portugal i Poljska, dok su kroz afričke kvalifikacije prošli Senegal, Gana, Maroko, Tunis i Kamerun.

Ždrijeb Svjetskoga prvenstva održat će se u petak u Dohi, a Hrvatska će se naći u drugoj jakosnoj skupini, što znači da će naši nogometaši u Kataru izbjeći neke vrlo jake reprezentacije poput Njemačke, Nizozemske, Meksika, Urugvaja i Danske.

U prvoj su jakosnoj skupini nogometne velesile - Brazil, Francuska, Argentina, Španjolska, Belgija, Engleska i Portugal, a apsolutno najbolji izbor za Hrvatsku bio bi domaćin Katar.

Iz treće jakosne skupine prijete reprezentacije poput afričkog prvaka Senegala, te Srbija i Poljska, a u posljednjoj četvrtoj jakosnoj skupini su Kanada, Kamerun, Ekvador, Saudijska Arabije i Gana, te još tri reprezentacije koje tek trebaju izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Jakosne skupine na SP-u

Jakosne skupine na SP-u

Foto: HTV / HRT

Naglašavamo još da će u slučaju večerašnje pobjede Kanade nad Panamom, Kanađani zamijeniti Tunis u trećoj jakosnoj skupini.

Momčadi iz iste konferederacije ne mogu biti u istoj skupini, osim onih iz Europe jer je njih 13 na SP-u.

Svjetsko prvenstvo igra se od 21. studenoga do 18. prosinca u Kataru.

Prijenos ždrijeba pogledajte u petak na našem Drugom programu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!