Šahtar objavio: Svi Brazilci napustili Ukrajinu

01.03.2022.

11:14

Autor: HRT/Hina

Igrači Šahtara slave pogodak u Madridu

Igrači Šahtara slave pogodak u Madridu

Foto: Sergio Perez / REUTERS

Ukrajinski nogometni klub Šahtar Donjeck potvrdio je da su svi njihovi brazilski igrači sigurno napustili Ukrajinu nakon invazije od strane Rusije.

Šahtar, koji je u izbjeglištvu od 2014. godine i u svom sastavu ima više od deset Brazilaca, rekao je da su nogometaši i njihove obitelji sigurno stigli u Rumunjsku.


Šahtar je dodao da su strani igrači iz kluba Dinamo Kijev također napustili zemlju. Trojica Brazilaca koji igraju za SK Dnipro-1 u subotu su prešli granicu s Rumunjskom.


- Evakuacija igrača omogućena je zahvaljujući osobnoj asistenciji predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, predsjednika Ukrajinskog nogometnog saveza Andrija Pavelka i predsjednika Moldavskog nogometnog saveza Leonida Olejničenka, priopćio je Šahtar. 


Nogometna tijela FIFA i UEFA u ponedjeljak su suspendirala ruske nacionalne i klupske reprezentacije iz svih natjecanja do daljnjega. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!