Ruski klubovi bez europskih natjecanja sljedeće sezone

02.05.2022.

19:23

Autor: A.M./Hina

Logo UEFA-e u Nyonu

Logo UEFA-e u Nyonu

Foto: . / Shutterstock.com

Ruski nogometni klubovi neće igrati u europskim natjecanjima sljedeću sezonu, pa ni u unosnoj Ligi prvaka, objavila je u ponedjeljak UEFA, koja je također odlučila zamijeniti Rusiju Portugalom na ženskom Europskom prvenstvu koje se od 6. do 31. srpnja održava u Engleskoj.

- Nijedan ruski klub neće sudjelovati u UEFA-inoj sezoni klupskih natjecanja 2022./2023. koja počinje u srpnju, odnosno Ligi prvaka, Europskoj ligi ili Konferenciji Europske lige, stoji u priopćenju UEFA-e u kojem se navodi popis mjera poduzetih protiv Rusije nakon invazija na Ukrajinu.


Osim što je diskvalificirala Rusiju s Europskog prvenstva za nogometašice, UEFA je uklonila Rusiju i iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine.


UEFA je također zabranila Rusiji da se kandidira za europsko prvenstvo za nogometaše 2028. i 2032. godine, a ruskim klubovima neće biti dopušteno sudjelovanje u europskim natjecanjima sljedeće sezone. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!