12:41 / 16.04.2022.

Autor: M.M./Hina/HRT

Čeferin: Ruski sportaši i klubovi ne bi trebali trpjeti zbog rata u Ukrajini

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin

Foto: Denis Balibouse / Reuters

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je da se sankcije protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebale odnositi na ruske sportaše i da će UEFA uskoro donijeti odluku vezano na nastupe ruskih klubova u natjecanjima europskog nogometnog saveza.

U razgovoru za mariborski list "Večer" od subote Čeferin je kazao da ruski sport zbog "odluka pojedinaca" ne bi trebao trpjeti, no da je UEFA ipak bila prisiljena donijeti neke odluke i sankcije vezane za nastupe ruskih klubova u europskim natjecanjima, što se sada ponovo razmatra.

- UEFA će uskoro donijeti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći nastupati u europskim natjecanjima, kazao je predsjednik UEFA-e Čeferin, dodavši kako misli da bi se u svijetu posvuda trebalo više pozornosti posvećivati pozivima na mir i zajedničku suradnju.

Po njegovim riječima ruski sportaši snose sankcije iako za rat nisu krivi te treba pokazati da sankcije nisu usmjerene niti protiv ruskih sportaša niti protiv ruskog naroda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!