17:37 / 01.04.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Poslušajte službenu pjesmu Svjetskog prvenstva

Trinidad Cardona i Davido izvode pjesmu "Hayya Hayya"

Trinidad Cardona i Davido izvode pjesmu "Hayya Hayya"

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Nekoliko sati prije službenog ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je objavila službenu pjesmu Word Cupa.

Pjesma se zove Hayya Hayya (Better Together), a izvode je američki R&B pjevač Trinidad Cardona, nigerijsko-američka ikona afrobeata Davido i katarska pjevačica Aisha.


Singl je dostupan na više platformi, a službeni video za pjesmu premijerno je prikazan na FIFA-inom YouTube kanalu. Pjesma će biti izvedena i na ceremoniji ždrijeba.


"Hayya Hayya" je prvi u nizu singlova koji će biti objavljeni na službenom soundtracku FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022.

Ovo je prvi put da će soundtrack turnira sadržavati kolekciju s više pjesama, s međunarodnim umjetnicima koji prikazuju različite glazbene žanrove koji se protežu diljem svijeta.


- Okupljajući glasove iz Amerike, Afrike i Bliskog istoka, ova pjesma simbolizira kako glazba i nogomet mogu ujediniti svijet, kazao je komercijalni direktor FIFA-e Kay Madati.


Oslanjajući se na R&B i reggae utjecaje, pjesma utjelovljuje uzbuđenje nogometnog festivala koji će osvijetliti svijet koncem ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!