Čeferin: Stadion u Maksimiru je sramotan

20.09.2022.

18:30

Autor: A.M./HRT

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Nakon dvosatnog sastanka Izvršnog odbora UEFA-e na Hvaru prvi čovjek te organizacije Aleksander Čeferin osvrnuo se na viđeno.

- Veličanstveni je ovo bio događaj, nije samo festival nogometa nego i festival života. Nogomet je više od sporta, nogomet je ljubav, razumijevanje i sve ostalo pozitivno, rekao je Slovenac i prokomentirao potom maksimirski stadion:


- Dugo pričamo o tome, s predsjednikom Kustićem sada i malo konkretnije. Ali moraju pomoći vlade i lokalne vlasti. Stadion je sramotan, pogotovo kada je zatvorena jedna tribina. Čudo je kakve rezultate imate s takvim stadionom. Svim nogometnim federacijama dajemo novac za infrastrukturu. Primjerice, u Sloveniji je 80 posto sredstava za stadione došlo iz UEFA-e. Mi imamo sredstva, ali moraju vlade, savezi i lokalne zajednice dati doprinos, upozorio je.


Na zasjedanju su donesene dvije važne odluke, o izbacivanju Rusije iz kvalifikacija za Euro 2024. godine, te o domaćinstvu Poreča za EP u futsalu 2023. godine. 


- Poreč je domaćin Europskog prvenstva u futsalu koje će se održati u rujnu 2023.godine, rekao je Čeferin.


O izbacivanju Rusije kaže:


- To nije današnja odluka, datira već odavno. Dok ne odlučimo drukčije, bit će ovako. Svi se nadamo da će rat što prije prestati da možemo i ekipe iz Rusije imati u svojim natjecanjima. Ali, trenutno je situacija takva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!