Hvar centar europskog nogometa, legende oduševile djecu

20.09.2022.

13:54

Autor: HRT/Hina

 Hvar: Nogometne legende odigrale utakmicu u sklopu projekta "Nogomet u školama"

Hvar: Nogometne legende odigrale utakmicu u sklopu projekta "Nogomet u školama"

Foto: Ivo Cagalj/ / PIXSELL

Uoči sjednice Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Hvaru nogometne zvijezde, predvođene predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Robbie Keaneom i Dejanom Savićevićem, družile su se i igrale s djecom na igralištu u u hvarskoj Križnoj luci.

Nogometne legende su zaigrale nogomet s hvarskim dječacima i djevojčicama, na skraćenom terenu NK Hvara, a nakon ekshibicije su ostali na terenu slikajući se i dijeleći autograme. 


Riječ je o projektu "Nogomet u školama", koji promovira vrijednosti omasovljenja nogometa i važnosti razvoja tog sporta u školama. Utakmicom nogometnih velikana i hvarske djece otvorena je proslava UEFA Grassroots tjedna, a sudjelovala su djeca iz škola u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, te djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split, koja igraju u Special Teamu Hajduk.

U utorak s početkom u 14 sati u hvarskom Arsenalu će se održati sastanak Izvršnog odbora UEFA-e na u kojem će se odrediti procedura ždrijeba kvalifikacija za EURO 2024. godine, a izabrat će se i domaćin trećeg EURA U-19 u futsalu, koji se održava u rujnu 2023.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!