Tri godine od smrti jednog od najvećih košarkaša svih vremena

26.01.2023.

13:07

Autor: HRT

Sjećanje na Kobea Bryanta

Sjećanje na Kobea Bryanta

Foto: Checubus / Shutterstock

Na današnji dan prije tri godine u helikopterskoj nesreći u Calabasasu u Kaliforniji poginuo je jedan od najpoznatijih košarkaša svih vremena, Kobe Bryant.

Bryant je smrtno stradao zajedno s kćerkom Giannom Bryant, pilotom te obiteljskim prijateljima, u nesreći  u kojoj se srušio njegov helikopter, a koji ih je prevozio na košarkašku utakmicu u Thousand Oaks. Išli su na utakmicu Giannine ekipe, kojoj je Kobe bio trener.


"Black Mamba" bio je nadimak pokojnog Kobea, peterostrukog NBA prvaka s LA Lakersima, za koje je nastupao od početka do kraja karijere, od 1996. do 2016. godine.


Dva je puta proglašen MVP-jem NBA finala, 2009. i 2010. godine. Čak 18 puta nastupio je na All-Star utakmicama te je četiri puta proglašen najboljim igračem na ovim revijalnim susretima najboljih NBA igrača Istočne i Zapadne konferencije. Primljen je u košarkašku Kuću slavnih 16 mjeseci nakon smrti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!