Pognute glave hrvatskih košarkaša: "Uvijek me to teško sve pogodi"

12.09.2022.

17:32

Autor: HRT

Dario Šarić

Dario Šarić

Foto: HRT / HTV

Nakon što se već u osmini finala hrvatska reprezentacija oprostila od Eurobasketa, naši košarkaši vratili su se kući. Poraz od Finaca presudio je i predsjedniku košarkaškog Saveza Stojku Vrankoviću, koji je podnio ostavku zahvalivši svima koji su mu pružali potporu u posljednjih šest godina koliko je obnašao tu dužnost.

Nakon povratka s još jednog neuspješnog natjecanja, pred novinare su izašli samo rijetki.  


Dario Šarić je novinarima poručio kako su se borili, ali to nije bilo dovoljno: 


- Mislim da su se igrači borili, mislim da uopće Finska kao ekipa nije za baciti. Mislim da danas svi igraju košarku. Tako se odvilo, ne znam što da vam kažem. Mislim da su se momci pokušali boriti, pokušali odraditi to što bolje. Mislim da smo pokazali volju i želju. U nekim stvarima smo ostali kratki, možda smo mogli bolje reagirati, ali eto to je sport.


Osvrnuo se Šarić i na pitanje novinara je li ovo posljednje veliko natjecanje za Bojana Bogdanovića i Krunu Simona:


- Stvarno nema velikih riječi, uvijek me to teško sve pogodi, vjerojatno odlazak ove dvojice ali treba pričekati što i kakav je plan za budućnost i vidjeti što dalje. 

Nakon ostavke predsjednika Saveza Šarić poručuje kako on ostaje bez obzira tko je izbornik ili predsjednik: 


- Moje je da igram i kako god bilo drago mi je da sam bio dio reprezentacije, bez obzira tko je izbornik, tko je na bilo kojoj funkciji bez obzira tko igra i drago mi je biti tu i drago mi je tko god da radi da je dio reprezentacije. 


Iskren je bio i Lovro Gnjidić, naš 21-godišnji reprezentativac poručuje kako igra nije bila dobra: 


- Nismo igrali dobro, mislim da smo bili puno kvalitetniji nego što smo to pokazali, ali to je takav sustav natjecanja, tko odigra bolje ide dalje.  


Nakon jučerašnjih uzbudljivih ogleda od kojih su čak tri završila istim rezultatom 94:86, a samo su Česi u porazu uspjeli ubaciti 88 Grcima koji su također postigli 94 koša, poznati su svi sudionici četvrtfinala. Tako će se sutra za prolazak u borbu za medalje boriti Španjolska i Finska, te Njemačka i Grčka. U srijedu se sastaju Francuska i Italija, te Slovenija i Poljska. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!