Kukoč: Osjećaj kad dođem na Gripe uvijek je isti

19.09.2023.

17:22

Autor: A.M./HRT/Kod nas doma

Toni Kukoč

Toni Kukoč

Foto: Kod nas doma / HRT

Legendarni Toni Kukoč ovih je dana bio zauzet predstavljanjem dokumentarnog filma "Magična sedmica", koji je, nakon sarajevske, u ponedjeljak imao i splitsku premijeru, ali pronašao je vremena za razgovor s Mirtom Šurjak.

Kakav je osjećaj opet biti na Gripama?


- Živio sam nekih 200 metara od ove dvorane, tako da se sjećam svakog koraka koji bih ovdje napravio, od tadašnje, kako su je zvali, Balkanske ulice, ćevapa i balotaša koji su tu igrali, preko trafostanice da bih ušao ovdje. Osjećaj je uvijek isti, moje mjesto, moj dom, negdje gdje sam odrastao.


Što misli o filmu "Magična sedmica"?


- Nije mi lako pričati o filmu jer je o meni, ali publici se sviđa, i u Sarajevu i u Splitu su bile dobre reakcije. Ne znam kad će izaći van za nekoga tko ga želi vidjeti na televiziji.

Mirta Šurjak i Toni Kukoč

Mirta Šurjak i Toni Kukoč

Foto: Kod nas doma / HRT

U filmu se pojavljuje i veliki Michael Jordan, u kakvim su odnosima?


- Mi smo dobri prijatelji. On živi na Floridi, rijetko kad svrati u Chicago. Igra golf, igramo i mi skupa dosta puta golf kad odem dolje, na Floridu, odvedem neke svoje prijatelje u njegov klub. U zadnjih šest-sedam godina postao je i pravi ribolovac, a ja sam samo ribolovac u kadi.


Čime se Toni bavi u Splitu?


- Provedem vrijeme s obitelji i prijateljima, fale mi Marin i Stela ove godine, imaju svoj posao i svoje obaveze. Ovdje mi brzo prođe vrijeme, svratim do Stobreča na golf, otišli smo na brod nekih sedam dana. Prije ljeta kad kažem šest tjedana, čini se puno, a u biti prođe u čas posla, za nekoliko dana već idemo u Chicago.


Sviđa li se film supruzi?


- Moja supruga u šali kaže da ljudi samo o mrtvima pričaju dobro, a da ja imam sreću da mnogi pričaju dobro o meni za života, našalio se na kraju Kukoč.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!