"Emocije ne mogu spasiti Cibonu, moja obitelj će uplatiti 50 tisuća eura"

17.06.2022.

14:04

Autor: HRT

Aleksandar Petrović

Aleksandar Petrović

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Cibona je prošli tjedan u napetoj završnici osvojila naslov prvaka Hrvatske, a samo par dana kasnije objavljeno je kako je klub pred gašenjem. 

Zbog teške financijske situacije klub je pred bankrotom, a o njegovoj budućnosti i kako ga spasiti govorila je legenda hrvatske košarke, Aleksandar 'Aco' Petrović:


- Emocije ne mogu spasiti Cibonu. Financije da. Idemo nas 2.000 koji su financijski u stanju uplatiti po 5.000 eura i tako pokrivamo dug i imamo solidan budžet za sljedeću godinu. Isti ti ljudi bi birali Skupštinu, Upravni i Nadzorni odbor. A grad neka radi po svome, poručio je Petrović na svom Twitteru. 


Cibona već dva mjeseca ima blokirane račune, dug se popeo na vrtoglavih 40 milijuna kuna. Gotovo mjesec dana nema direktora ni predsjednika. 

- Naravno da ne mislim samo na fizičke osobe već i na poslovne subjekte te na grad i državu. Ukoliko u 10 dana ne uspijemo sakupiti potreban novac istima će, naravno, novac biti vraćen na račun, poručio je Petrović u svojoj objavi. 


U razgovoru za Sportske novosti, Petrović je objavio i koliko će njegova obitelj donirati: 


- Recimo, moja cijela obitelj će u tome sudjelovati, svatko od nas deset će dati po 5.000 eura i bit će to 50.000 eura. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!